Κεραλοιφή

κεραλοιφήΗ πρώτη κρέμα για το πρόσωπο παρασκευάστηκε το 150 π.Χ. από τον Έλληνα γιατρό Γαληνό. Αυτή η κρέμα ονομάστηκε cold cream. Η ονομασία της ήταν έτσι γιατί έδινε μια αίσθηση δροσιάς στο πρόσωπο όταν την φορούσες.

Η πιο κλασική κεραλοιφή είναι αυτή που έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας σε μια εποχή που δεν υπήρχαν και πολλά φάρμακα. Χρησιμοποιούσαν περισσότερο τα βότανα και γενικά ότι μπορούσαν να πάρουν από την φύση. Αυτή λοιπόν η κηραλοιφή φτιαχνόταν με καθαρό κερί μέλισσας. Το κερί αυτό ήταν ξύσμα από τρύγο μελιού. Αφού η μέλισσα εργάτρια έφτιαχνε το μέλι και το τοποθετούσε στο κελί, έρχονταν μια άλλη εργάτρια μέλισσα που η δουλειά της ήταν να εκκρίνει (παράγει) το κερί και σφράγιζε το μέλι.

Η δουλειά του μελισσοκόμου, για να πάρει το μέλι, ήταν να αφαιρέσει αυτό το κερί, το οποίο και ονόμαζε ξύσμα. Το ξύσμα θεωρείτε το ποιο καθαρό και με τα περισσότερα συστατικά κερί. Ένα άλλο συστατικό ήταν το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Έτσι κατάφεραν να φτιάξουν μία κεραλοιφή η οποία ήταν θαυματουργή. Τη χρησιμοποιούσαν για οποιαδήποτε δερματική άθηση (καψίματα, πληγές, συγκάματα, σπυράκια, μύκητες, εκζέματα ακόμα και για την ψωρίαση).

Σήμερα η πιο σύγχρονη μελισσοκομία έχει ενισχύσει αυτή την κεραλοιφή προσθέτοντας την πρόπολη, το μέλι, το σπαθόλαδο και άρωμα από λάδι λουλουδιών.

Με βάση αυτή την κεραλοιφή φτιάχτηκαν και πολλά άλλα είδη κεραλοιφής. Έτσι έχουμε σήμερα την κεραλοιφή προσώπου. Σε αυτήν έχουμε κρατήσει τα βασικά συστατικά που είναι το κερί και το λάδι και έχουμε προσθέσει φρέσκια γύρη (για ενυδάτωση) και γάλα. Έχουμε επίσης την κεραλοιφή για μυϊκούς πόνους και αντιμετώπιση της ρευματικής αρθρίτιδας που είναι για εντριβή. Σε αυτήν επίσης κρατήσαμε τα βασικά συστατικά και προσθέσαμε μέντα, φασκόμηλο, δεντρολίβανο και κανέλα που ανακουφίζουν από τους πόνους.

Το κάθε συστατικό που περιέχει η κεραλοιφή προσφέρει μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες για τον άνθρωπο.

Καλάθι αγορών
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.